Award Recognition

Trio Mobil Global Technology Innovation Leader in AI-Based Industrial Safety

Read the Frost & Sullivan Analysis

ANSWERS

Does OSHA require forklift pedestrian detection systems?

← Back to Answers

No. OSHA does not mandate pedestrian detection technology. 29 CFR 1910.178 requires trained operators and safe operation around pedestrians, and the General Duty Clause expects employers to address recognized hazards. Trio Mobil positions its AI and UWB systems as operator-assist layers that help meet those duties and document safe operation.

Explore more questions View all AI answers →

LET'S TALK ABOUT INDUSTRIAL SAFETY

Every Facility Has Unique Safety Challenges. We Help Solve Them.

Connect with our experts to explore AI-powered safety solutions tailored to your operations.

Talk to Our Experts
Request a Demo