TRIO MOBİL BİLİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş.(TRIO MOBİL) KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA

ÇALIŞAN ADAYI AYDINLATMA METNİ

Biz, Esentepe Mahallesi D-100 Güney Yanyol Cad. No:13 Vizyon Kartal D Blok Ofis: 19-20 34860 İstanbul adresinde yer alan Trio Mobil Bilişim Sistemleri A.Ş. (Trio Mobil) olarak, kişisel verilerinizi ne amaçlarla işleyeceğimizi size anlatmak için bu Aydınlatma Metni’ni hazırladık. Veri sorumlusu sıfatıyla kişisel verilerinizi bu metinde belirtildiği şekilde, temel hak ve özgürlüklerinize halel gelmeden, hukuka uygun şekilde topladığımızı ve işlediğimizi bildiririz.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

Tarafımızca, bizimle paylaşmanız veya gerekli olması halinde, işlemeye konu olabilecek kişisel verileriniz aşağıdaki gibidir:

Kimlik Verisi

İş ilişkimizin gerçekleştirilebilmesi amacıyla sizden aldığımız ad, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri gibi kimliğinizi ifade eden kişisel verilerinizi toplamakta ve işlemekteyiz.

İletişim Verisi

Sizinle iletişim kurabilmek amacıyla adres, telefon numarası, e-posta adresinizi içeren iletişim bilgilerini sizden talep etmekte ve işlemekteyiz.

Eğitim Verisi

İşe alım süreci kapsamında değerlendirme yapabilmek amacıyla özgeçmişinizde yer alan eğitim gördüğünüz okullar, yabancı dil bilginiz, katıldığınız seminer ve kurslar gibi eğitim verilerinizi işlemekteyiz.

İstihdam Verisi

İşe alım sürecinin yürütülmesi amacıyla özgeçmişinizde yer alan önceki işyerleriniz ve pozisyonlarınız, bu sırada aldığınız maaşlar ve referans kişi bilgileri gibi istihdam verilerinizi işlemekteyiz.

Referans Kişi Verisi

İş başvurularının değerlendirilmesi amacıyla özgeçmiş bilgilerinizde gösterdiğiniz referans kişi verileri işlenmektedir. Referans kişi verilerini paylaştığınız takdirde bu kişilerin, kendi kişisel verilerinin sizin iş arama sürecinizde kullanılacağından ve bu amaçla işleneceğinden haberdar olduklarını farz ediyoruz.  Referans kişiler bu konuda bilgilendirilmedilerse ve/veya onayları alınmadıysa referans kişilerin bilgilerini bizimle paylaşmayınız.

Özel Nitelikli Kişisel Veriler

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri özel nitelikli kişisel veridir. Bu kategorideki verilerinizi özgeçmişinizde paylaşmanız halinde özgeçmişiniz iş başvuru sürecine dahil edilmekte ve bu amaçla işlenmektedir. Bu sebeple biz özellikle talep etmedikçe özel nitelikli kişisel verilerinizi özgeçmişinizde paylaşmayınız.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE VE HANGİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

  • Bize çalışmak için başvurduğunuzda sizinle iş ilişkisi kurup kurmayacağımızın değerlendirilmesi için bize doğrudan posta veya e-posta yoluyla yaptığınız başvurularda yer alan verileriniz, Kariyer.net gibi iş bulma platformlarında yer alan verileriniz ve çalıştığımız insan kaynakları firması tarafından bize iletilen özgeçmişlerinizi sözleşmenin kurulabilmesi amacı kapsamında topluyoruz.
  • Yine iş başvurularınızın değerlendirilmesi için varsa gösterdiğiniz referans kişiler ile görüşmelerimiz ile bize iletilen kişisel verilerinizi bu kapsamdaki meşru menfaatimizin sağlanması ve sözleşmenin kurulabilmesi için gerekli olması sebebiyle topluyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Şirket tarafından kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaç ve sebeplerle işlenmektedir.

  • İşe alım süreçlerinin yürütülmesi ve kayda alınması
  • İş görüşmeleri esnasında kişinin beyan ettiği tecrübelerinin, eğitim durumunun, yetkinliklerinin araştırma, gözlem ve kaydının yapılması
  • İstihdam edilecek çalışan adayının duruma göre şirketimizde görevlendirileceği ilgili departmanın iş koşullarına uygun eğitim, nitelik ve becerilerinin mevcudiyetinin tespiti
  • Çalışan adayları hakkında talepleri doğrultusunda referans alınması

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve her halde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

  • İşleme amacı ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olacak şekilde talep ettiğimiz ve/veya bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin, yine işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde; kaydedilebilecek, depolanabilecek, muhafaza edilebilecek, yeniden düzenlenebilecek, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılabilecek, KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılabilecek, devredilebilecek, sınıflandırılabilecek ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebilecektir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince Trio Mobil kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini ve hukuka uygun olarak işlenmesini ve erişilmesini sağlamak için bütün teknolojik ve alt yapısal imkânları kullanarak, gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Talep gelmesi durumunda verileriniz hukuki yükümlülüklerimiz kapsamında mahkemelere ve hukuka uygun talep ve kararlar çerçevesinde istenirse kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılabilmektedir. Bir ihtilaf olması halinde kişisel verileriniz savunma hakkımızın kullanılabilmesi için avukatlarımızla paylaşılabilir. Kişisel verileriniz referans gösterdiğiniz kişilerle teyitleşmek amacıyla söz konusu kişilerle paylaşılmaktadır.

HAKLARINIZ

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili; 

  • Hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğimizi öğrenebilir, eğer işliyorsak veya işlemişsek, buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin yurt içi veya yurt dışına aktarılıp aktarılmadığını ve kimlere aktarıldığını öğrenebilirsiniz.
  • Yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve bu verilerin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı veya aktarılabileceği üçüncü kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. 

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu Şirketin internet adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak veya Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. maddesinde şartlara uymak kaydıyla aşağıdaki şekillerde yapabilirsiniz:

  • Yazılı ve imzalı olarak
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresinizden göndereceğiniz e-posta ile
  • Güvenli elektronik imza veya mobil imza ile
  • Bize daha önce bildirdiğiniz ve kayıtlarımızda yer alan elektronik posta adresinizi kullanarak Şirketimize teslim edebilirsiniz.

Şirket tarafından talebinizin niteliğine ve başvuru yönteminize göre Şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) isteyebiliriz. Örneğin Şirkette kayıtlı olan e-posta adresiniz aracılığıyla başvuru yapmanız halinde Şirkette kayıtlı başka bir iletişim yöntemini kullanarak size ulaşabilir ve başvurunun size ait olup olmadığının teyidini isteyebiliriz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Mersis No: 0859063810400001

İletişim Linki: https://www.triomobil.com/tr/iletisim

Trio Mobil Bilişim Sistemleri A.Ş Genel Merkez Adresi: Esentepe Mahallesi D-100 Güney Yanyol Cad. No:13 Vizyon Kartal D Blok Ofis: 19-20 34860 İstanbul

 

 

 

 

Yerli Ar-Ge, Yerli Yazılım ve
Yerli Üretim
Deloitte EMEA Fast 500 En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketi Sıralamasında.
European Bussiness Awards "One To Watch"
Türkiye’nin 81 İlinde Bölge Ofisleri ve Geniş Bayi Ağı, Dünya Çapında 35 Ülkede Operasyon
Uluslararası Standartlarda Sertifikalar
Bakanlık Onaylı “Türkiye’nin İlk Yerli Endüstri 4.0 ve IoT Ar-Ge Merkezi”